Logowanie Zarejestruj

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 3 głosów - 3 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
U.T. Polska Droga
Autor Wiadomość
Barti94 Offline
Zarejestrowani

Reputacja: 0
Podziękował: 19
Podziękowano mu 14 raz(y)
Star U.T. Polska Droga
Witam wszystkich Big Grin

O mnie

Nazywam się Bartek i z ogromną przyjemnością chciałbym zaprezentować Wam moją świeżo powstałą firmę transportową, która – mam nadzieję – w przyszłości stanie się rozpoznawalną marką zarówno na polskich drogach, jak i poza granicami naszego kraju.

Kim jestem?

Usługi Transportowe Polska Droga to młoda, ambitna firma z siedzibą w Lublinie – mieście, które od wieków stanowiło ważny punkt na mapie handlowej Polski. To właśnie tutaj, na styku Wschodu i Zachodu, rodzi się pomysł stworzenia firmy transportowej opartej na pasji, wytrwałości i marzeniu, by wprowadzić nową jakość w branży przewozów.Choć dopiero zaczynam, to wierzę, że małe kroki prowadzą do wielkich celów. Na starcie dysponuję zestawem Renault Integral + firanka – klasyka, która pozwoli nam elastycznie działać na rynku przewozów. To skromny początek, ale wielkie plany kiełkują od fundamentów. Smile

Obszar działania

Na chwilę obecną skupiam się na przewozach krajowych – od Pomorza, przez Mazowsze, aż po Lubelskie. Polska to krok bliżej do realizacji większego celu: podboju europejskich tras.

Misja

Moją ambicją jest, aby w przyszłości zestawy z logo U.T Polska Droga można było spotkać na autostradach Niemiec, parkingach we Francji czy w portach Beneluksu. Europa stoi otworem – a ja chce do niej wejść pewnym krokiem, ale z pokorą wobec drogi, jaką mam do przejechania.

Baza i rozwój

Na razie nie posiadam własnej bazy – to fakt. Ale traktuję to nie jako brak, a jako wyzwanie do zrealizowania. Miejsca parkingowe, zaplecze serwisowe, biuro – to wszystko znajdzie się na liście inwestycji w momencie, gdy firma zacznie nabierać rozpędu. Nie ma sukcesu bez planu, a mój plan to stopniowy rozwój, inwestycja w tabor, ludzi i infrastrukturę.

Cele

-krótkoterminowo: rozbudowa taboru o kolejne zestawy,

-średnioterminowo: stworzenie bazy w Lublinie, która będzie sercem naszej działalności,

-długoterminowo: ekspansja na rynki zagraniczne i regularne trasy po Europie.

Podsumowanie

Zapraszam do śledzenia moich poczynań, wymiany doświadczeń i – kto wie – może w przyszłości do współpracy. Droga stoi otworem, a ja dopiero wrzucam pierwszy bieg!

Image
30/09/2025 08:51 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: Tedy , Ziom , YogiLRA , Maciejos , Matekones
Tedy Offline
Trucker
Trucker

Reputacja: 101
Podziękował: 7123
Podziękowano mu 6526 raz(y)
RE: U.T. Polska Droga
Fajna prezentacja i powodzenia na rynkuSmile
01/10/2025 07:08 AM
 Podziękowań: Barti94
Ziom Offline
Trucker
Trucker

Reputacja: 109
Podziękował: 8857
Podziękowano mu 9414 raz(y)
Fotorelacja całkiem świetne zaprezentowania , powodzenia na rynku Smile
01/10/2025 07:39 AM
yojimbo Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Liczba postów: 408
Reputacja: 9
Podziękował: 489
Podziękowano mu 528 raz(y)
kolejny lubelak, niezły masz ten zestaw Shy
01/10/2025 10:50 AM
Barti94 Offline
Zarejestrowani

Bardzo dziękuję za miłe przyjęcie i pozytywne komentarze Cool Czas więc na pierwszą relację z trasy Lublin - Kielce.

Wstałem wcześnie rano, jeszcze przed świtem. Nad Lublinem unosiła się lekka mgła, a powietrze pachniało jesienią. Podszedłem do mojego Renault. Stare, ale niezawodne auto. Kabina wysłużona, kierownica wytarta od lat jazdy, ale dla mnie to drugi dom. Wrzuciłem na półkę mapę, choć trasę znałem na pamięć – z Lublina do Kielc jechałem już dziesiątki razy.

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.

Załadunek poszedł sprawnie – palety z wypełniły naczepę. Ruszyłem spokojnie przez ulice miasta i obrałem kierunek na Kraśnik.

S19 to dobry odcinek na rozgrzanie – szeroka, równa droga. Renault mruczało pod maską jednostajnym tonem, a za szybą przesuwały się pola i lasy.

W Kraśniku zrobiłem pierwszy przystanek. Mała stacja, kawa z automatu i drożdżówka – mój rytuał. Chwilę później znów byłem w trasie.

Najprzyjemniejszy fragment czekał za Annopolem. Most na Wiśle zawsze robi na mnie wrażenie. Tocząc się powoli ciężką ciężarówką, patrzyłem na rzekę odbijającą poranne słońce. Ten widok zawsze dodaje energii.

Dłuższy postój zaplanowałem w Opatowie. To moje ulubione miejsce na trasie. Zatrzymałem się na parkingu niedaleko rynku, wysiadłem, przeciągnąłem się i od razu poczułem zapach pieczywa z piekarni. Poszedłem do baru, gdzie zamówiłem rosół i klasycznego schabowego. Zawsze lepiej się jedzie po takim obiedzie – człowiek ma siłę i chęć, żeby dociągnąć do celu.

Dalsza droga prowadziła już przez coraz bardziej pagórkowate okolice. Świętokrzyskie przywitało mnie zakrętami, lekkimi podjazdami i lasami, w których liście zaczynały zmieniać kolor. Renault Integral pracowało równym, mocnym tonem, a ja czułem, że Kielce są coraz bliżej.

W końcu pojawiły się pierwsze znaki na miasto. Minąłem wjazd i spojrzałem na Karczówkę górującą nad okolicą – zawsze witam się z tym widokiem jak ze starym znajomym. Skręciłem w boczną ulicę i dojechałem do placu rozładunkowego. Zgasiłem silnik, kabina zamilkła.

Trasa zakończona. Niby tylko Lublin–Kielce, zwykły kurs. Ale dla mnie każda taka droga to osobna historia – o miejscach, które mijam, o ludziach, których spotykam, i o chwili, gdy wreszcie mogę powiedzieć: „dowiezione”.
02/10/2025 05:56 PM
 Podziękowań: Maciejos , Ziom , Tedy
Ziom Offline
Trucker
Trucker

Bardzo fajne fotki i ujęcia , a zestaw lux wygląda Smile
02/10/2025 07:38 PM
Barti94 Offline
Zarejestrowani

Dziś trasa Kielce - Lębork Cool

Kiedy człowiek bierze na siebie trasę Kielce – Lębork, to niby wydaje się, że co tam, zwykłe kilkaset kilometrów do przejechania, klasyka gatunku. Ale jak mawiają starzy wyjadacze, nie ma takiej drogi w Polsce, która nie potrafiłaby człowieka zaskoczyć. Ruszyłem rano, niby spokojnie, ale człowiek miał w głowie plan: kilometry będą się zgadzać, godziny też, dojadę i będzie spokój. A potem życie zweryfikowało.

Kierunek Piotrków Trybunalski

Gdzieś na trasie

Jadą podziwiałem piękne krajobrazy

Ledwo się człowiek rozbujał,to pierwszy zonk – przejazd kolejowy zamknięty. I nie takie zamknięcie na pięć minut, że przeleci pociągi jedziemy dalej. Nie, tu była akcja na grubo. Szlaban w dół, pociągów brak, a kolej oczywiście swoje – „prace torowe”. No i co, stoisz, gapisz się, , z tyłu już cała karawana ciężarówek, a czas leci.

Obiad na ekspresówce i ruszam dalej

Myślałem, że jak wyjadę na główną, to już będzie z górki. Ale Polska droga lubi płatać figle. Trafiłem na protest. I to nie taki symboliczny, że ktoś trzyma transparent i krzyczy hasła – tu ludzie wyszli na jezdnię, traktory, opony, całe gospodarstwo niemal wzięte na asfalt. I machają ręką, że nie pojedziesz. Policja niby na miejscu, ale co oni zrobią? Stoją, patrzą, żeby się ludzie nie pobili. A my, kierowcy, stoimy i zastanawiamy się, czy zaraz zrobimy sobie grilla przy drodze. Godzina z życia wyrwana, a człowiek tylko patrzy na zegarek i kalkuluje: czy zdążę w ogóle dotrzeć przed pauzą, czy będę szukał noclegu pod Gdańskiem.

Jakby tego było mało, kawałek dalej – już na drodze w kierunku Trójmiasta – korek taki, że człowiek myśli, że pewnie klasyczne zwężenie.A tu się okazuje: wypadek osobówka rozbita, straż, karetki, cała orkiestra. Objazd wyznaczyli przez jakieś wioski, gdzie asfalt pamięta jeszcze Gierka, a zakręty takie, że każdą naczepą człowiek zamiatał pobocze. Ale co zrobić – jedziesz, bo nie ma innej opcji. I znowu czas leci, a człowiek tylko zgrzyta zębami i myśli, że kierownica zaraz pęknie od ścisku.

Kiedy wreszcie wjechałem w okolice Lęborka, to miałem wrażenie, jakbym zdobywał jakiś szczyt. Zmęczenie takie, że nawet radio nie pomagało, kawa dawno przestała działać.

Ale satysfakcja była – bo jak już człowiek przejedzie przez zamknięty przejazd, protestujących i objazd po wypadku, to czuje się, jakby wygrał bitwę. To nie była zwykła trasa, to była epopeja drogowa. Kielce – Lębork niby nic, a jak się okazało, to przygoda na cały dzień.

03/10/2025 07:35 PM
 Podziękowań: Ziom
JackTruck Offline
Vip
ViP

Liczba postów: 188
Reputacja: 3
Podziękował: 154
Podziękowano mu 360 raz(y)
Bardzo fajnie to wygląda w tym tradycyjnym Polskim stylu . Kiedyś tak właśnie się grało i to robiło robote. Powodzenia Smile

Usługi Transportowe Eagle

Image

Rok założenia 2020
03/10/2025 08:01 PM
Barti94 Offline
Zarejestrowani

Ja jestem z bardzo starej szkoły wirtualnych firm. Zaczynałem coś w okolicach 2008 roku w Haulinie później ETS i GTS. Relacja dla mnie to bawienie się konwencją to dawanie smaczków i szukanie kadrów Wink Zawsze starałem się, żeby czuć było polski klimat i realia.
03/10/2025 08:06 PM
Ziom Offline
Trucker
Trucker

Aż przyjemne jest oglądać świetną i ciekawa urozmaiconą fotorelacje Smile
03/10/2025 08:07 PM