27/07/2013, 05:56 PM
Znacie to uczucie, kiedy jeszcze będąc dzieckiem wyobrażacie sobie jak wyglądałaby gra waszych marzeń, a po kilkunastu latach okazuje się, że jakiś niezależny deweloper spełnił wasze marzenia? Mnie przyszło czekać blisko 16 lat, ale się doczekałem. Kiedy w 1996 roku grałem w Monster Truck Madness, w zapowiedziach części drugiej w jakieś gazecie o grach przeczytałem, że samochody będą mogły wyjeździć koleiny, w których zakopią się inne samochody. Ostatecznie obietnica nie została zrealizowana, ale koncepcja została mi w głowie. Wreszcie natrafiłem na grywalne demo, które realizuje marzenia z tamtych lat i znacznie więcej – Spin Tires.
Spin Tires to w zasadzie technologiczne demo stworzone przez tylko jedną osobę na potrzeby startu w konkursie Havok Physics Innovation Contest w okolicach 2009 roku. Celem konkursu było stworzenie gier wykorzystujących symulacje fizyki Havok w nowatorski i nietuzinkowy sposób. Spin Tires to symulacja prowadzenia ciężarówki w ciężkim terenie. Głównymi bohaterami są dwa modele, jeden marki Kamaz, drugi marki Kraz. To co odróżnia Spin Tires od dziesiątek innych, powszechnie znanych gier, to odwzorowanie trudności prowadzenia auta w terenie. Nie ma uproszczonego modelu jady, zawieszenie, przyczepność każdego koła osobno, wszystko jest brane pod uwagę. Największą ciekawostką jest dynamiczne deformowanie terenu. Jeśli zjedziemy z utwardzonej drogi w piach lub błoto, ciężki samochód szybko zacznie robić koleiny.
Filmik:
zamieszczam też download,gra jest darmowa można ją pobrać na stronie producenta
Pobieranie Modyfikacji:
Goście nie widzą linków. Proszę, zarejestruj się TUTAJ, żeby zobaczyć ukrytą treść .
Pzdr VresT
Spin Tires to w zasadzie technologiczne demo stworzone przez tylko jedną osobę na potrzeby startu w konkursie Havok Physics Innovation Contest w okolicach 2009 roku. Celem konkursu było stworzenie gier wykorzystujących symulacje fizyki Havok w nowatorski i nietuzinkowy sposób. Spin Tires to symulacja prowadzenia ciężarówki w ciężkim terenie. Głównymi bohaterami są dwa modele, jeden marki Kamaz, drugi marki Kraz. To co odróżnia Spin Tires od dziesiątek innych, powszechnie znanych gier, to odwzorowanie trudności prowadzenia auta w terenie. Nie ma uproszczonego modelu jady, zawieszenie, przyczepność każdego koła osobno, wszystko jest brane pod uwagę. Największą ciekawostką jest dynamiczne deformowanie terenu. Jeśli zjedziemy z utwardzonej drogi w piach lub błoto, ciężki samochód szybko zacznie robić koleiny.
Filmik:
zamieszczam też download,gra jest darmowa można ją pobrać na stronie producenta
Pobieranie Modyfikacji:
Goście nie widzą linków. Proszę, zarejestruj się TUTAJ, żeby zobaczyć ukrytą treść .
Pzdr VresT