31/12/2015, 10:54 PM
Stron: 1 2
01/01/2016, 10:28 AM
Nie da się.
01/01/2016, 11:02 AM
Więc trzeba pogrzebać w plikach gry...
01/01/2016, 11:56 AM
Ponoć czytałem jeden z poradników na jednej stronce, że jest to możliwe, ale nie pamiętam jego treści.
HasuFrogg
01/01/2016, 12:16 PM
(01/01/2016 11:02 AM)FKS Stal Mielec napisał(a): [ -> ]Więc trzeba pogrzebać w plikach gry...
Nic nie trzeba mieszać w plikach gry.
Jaką wersję gry masz? Steam czy no steam ?
01/01/2016, 02:23 PM
no steam .........
01/01/2016, 03:41 PM
Jak najbardziej się da - opisywałem to juz nie raz.
Nie ma to róznicy czy steam czy nie.
Aby gra domyślnie zapisywała wszystko na innej partycji i całkiem nowym folderze należy:
a) Utworzyć sobie skrót do gry
b) Utworzyć nowy folder na partycji docelowej (nie koniecznie tej samej gdzie macie zainstalowaną grę)
np. na partycji "E" tworzymy folder o nazwie "MojeEts2"
Na skrócie gry klikamy PPM i wybieramy 'właściwości"
W oknie element docelowy po podanej ścieżce (po znaku cudzysłów) dajemy spacje (przerwę) i wpisujemy taką komendę:
-homedir E:\MojeEts2
Od teraz gra odczytuje i zapisuje wszystko z tego katalogu tzn utworzy w nim folder "Euro Truck Simulator 2" z zapisami i modami.
Jesli chcemy korzystać z dotychczasowych danych zapisanych do tej pory standardowo w Dokumentach, należy wszystkie katalogi z profilami, modami itd przenieść na tą partycję i do tego nowego katalogu tzn cały katalog 'Euro Truck Simulator 2' z Dokumentów przenosimy do folderu MojeETS2.
UWAGA:
Grę uruchamiamy od teraz tylko z tego nowo utworzonego skrótu , gdzie podaliśmy nową ścieżkę.
W innym przypadku gra ponownie będzie wczytywała i zapisywała wszystie dane z domyślnego katalogu z Dokumentów a jeśli już tam nie będzie nic - uzna że dopiero co zainstalowaliście grę na nowo i zawoła klucz....itd
Jeśli mamy dwie wersje gry np. jedną zaktualizowaną z całkiem innym zestawem modów to w łatwy sposób mozemy przypisać wybrany folder danej wersji (wystarczy w nazwie skrótu odpowiednio sobie opisać który , jaką wersje uruchamia)
Jedna wersja może korzystać ze standardowego katalogu z Dokumentów (nic nie wpisujemy w skrócie), a druga wersja uruchamia się korzystając z nowego "swojego' przypisanego folderu na innej partycji.
Tak naprawdę można mieć i 5 wersji gry ETS2 na róznych partycjach i każda z osobnym, swoim folderem z profilami, modami i save'ami.
Każda musi posiadać odpowiednio zmodyfikowany osobny skrót do uruchomienia.
Mozna nawet zrobić tak że folder z modami będzie w folderze z grą gdzieś na partycji..powiedzmy największej jaką mamy np. 'E'
Ja bym jednak na Twoim miejscu się nie udzielał jak nie wiem.
Nie ma to róznicy czy steam czy nie.
Aby gra domyślnie zapisywała wszystko na innej partycji i całkiem nowym folderze należy:
a) Utworzyć sobie skrót do gry
b) Utworzyć nowy folder na partycji docelowej (nie koniecznie tej samej gdzie macie zainstalowaną grę)
np. na partycji "E" tworzymy folder o nazwie "MojeEts2"
Na skrócie gry klikamy PPM i wybieramy 'właściwości"
W oknie element docelowy po podanej ścieżce (po znaku cudzysłów) dajemy spacje (przerwę) i wpisujemy taką komendę:
-homedir E:\MojeEts2
Od teraz gra odczytuje i zapisuje wszystko z tego katalogu tzn utworzy w nim folder "Euro Truck Simulator 2" z zapisami i modami.
Jesli chcemy korzystać z dotychczasowych danych zapisanych do tej pory standardowo w Dokumentach, należy wszystkie katalogi z profilami, modami itd przenieść na tą partycję i do tego nowego katalogu tzn cały katalog 'Euro Truck Simulator 2' z Dokumentów przenosimy do folderu MojeETS2.
UWAGA:
Grę uruchamiamy od teraz tylko z tego nowo utworzonego skrótu , gdzie podaliśmy nową ścieżkę.
W innym przypadku gra ponownie będzie wczytywała i zapisywała wszystie dane z domyślnego katalogu z Dokumentów a jeśli już tam nie będzie nic - uzna że dopiero co zainstalowaliście grę na nowo i zawoła klucz....itd
Jeśli mamy dwie wersje gry np. jedną zaktualizowaną z całkiem innym zestawem modów to w łatwy sposób mozemy przypisać wybrany folder danej wersji (wystarczy w nazwie skrótu odpowiednio sobie opisać który , jaką wersje uruchamia)
Jedna wersja może korzystać ze standardowego katalogu z Dokumentów (nic nie wpisujemy w skrócie), a druga wersja uruchamia się korzystając z nowego "swojego' przypisanego folderu na innej partycji.
Tak naprawdę można mieć i 5 wersji gry ETS2 na róznych partycjach i każda z osobnym, swoim folderem z profilami, modami i save'ami.
Każda musi posiadać odpowiednio zmodyfikowany osobny skrót do uruchomienia.
Mozna nawet zrobić tak że folder z modami będzie w folderze z grą gdzieś na partycji..powiedzmy największej jaką mamy np. 'E'
(01/01/2016 10:28 AM)Lanker napisał(a): [ -> ]Nie da się.
Ja bym jednak na Twoim miejscu się nie udzielał jak nie wiem.
HasuFrogg
01/01/2016, 08:07 PM
Dodam od siebie do tego co napisał Radol, że w ten opisany wyżej sposób zostanie przeniesiony cały folder z ETS2 z "Moich Dokumentów" we wskazane miejsce.
Jeśli nie skopiujesz go ręcznie do nowo utworzonego folderu na dysku X to gra pprosi Cię o utworzenie nowego profilu bo nie będzie widzieć poprzednich z "Moich Dokumentów".
Dlatego jeśli chcesz mieć stare profile warto skopiować do nowego folderu pliki ETS2 z "Moich Dokumentów".
Dla tych którzy chcieliby to zrobić na wersji steamowej:
- odpalamy steama
- wchodzimy do biblioteki gier
- klikamy PPM na ETS2
- wybieramy "właściwości"
- zakładka "ogólne" i tu wybieramy "ustaw opcje uruchamiania"
- w nowo otworzonym okienku wpisujemy "-homedir E:\MojeEts2"
UWAGA:
Scieżka E:]MojeETS2 to tylko przykład, tu podajemy dokładną ścieżkę gdzie utworzymy nasz folder dla plików ETS2.
Jeśli nie skopiujesz go ręcznie do nowo utworzonego folderu na dysku X to gra pprosi Cię o utworzenie nowego profilu bo nie będzie widzieć poprzednich z "Moich Dokumentów".
Dlatego jeśli chcesz mieć stare profile warto skopiować do nowego folderu pliki ETS2 z "Moich Dokumentów".
- odpalamy steama
- klikamy PPM na ETS2
UWAGA:
Scieżka E:]MojeETS2 to tylko przykład, tu podajemy dokładną ścieżkę gdzie utworzymy nasz folder dla plików ETS2.
rudi_1980
02/01/2016, 01:49 PM
(01/01/2016 08:07 PM)FaceOFF napisał(a): [ -> ]Dodam od siebie do tego co napisał Radol, że w ten opisany wyżej sposób zostanie przeniesiony cały folder z ETS2 z "Moich Dokumentów" we wskazane miejsce.
- odpalamy steama
- klikamy PPM na ETS2
UWAGA:
Zrobiłem wszystko tak jak napisałeś i mimo wszystko gra nie widzi ani modów ani profili starych. Co mogłem zrobic nie tak??
02/01/2016, 02:20 PM
(01/01/2016 08:07 PM)FaceOFF napisał(a): [ -> ]Dodam od siebie do tego co napisał Radol, że w ten opisany wyżej sposób zostanie przeniesiony cały folder z ETS2 z "Moich Dokumentów" we wskazane miejsce.
Napisałeś dokładnie to samo co ja
Cytat:Jesli chcemy korzystać z dotychczasowych danych zapisanych do tej pory standardowo w Dokumentach, należy wszystkie katalogi z profilami, modami itd przenieść na tą partycję i do tego nowego katalogu tzn cały katalog 'Euro Truck Simulator 2' z Dokumentów przenosimy do folderu MojeETS2.
FaceOFF napisał(a):Dla tych którzy chcieliby to zrobić na wersji steamowej:
- odpalamy steama
- klikamy PPM na ETS2
A dlaczego by nie utworzyć skrótu normalnie z gry zainstalowanej na kompie?
Przypominam że mając grę na steamie nie oznacza ze nie mamy jej na komputerze.
Przecież normalnie pobieramy wersje steam i tam mamy tylko potrzebne pliki instalatora.
Zainstalowana wersje steam znajduje się w :
C:\SteamApps\common\Euro Truck Simulator 2\bin\win32\ lub win64
i z tego chyba można wyprowadzić sobie skrót w zależności jakiej wersji używamy 32-bit czy 64-bit
Chyba ze ktoś od razu zainstalował sobie wersje steam gdzieś indziej bo to mozna zmienić.
Ja mam np. na partycji 'D" wersje steam i zmieniłem sobie przy instalacji wersji steam od razu nazwe folderu gry na "ETS2Steam"
Czyli wersje steam mam w:
D:\ETS2Steam\SteamApps\common\Euro Truck Simulator 2
i z tego uruchamiam bezpośrednio grę w wersji steam bez uruchamiania najpierw osobno aplikacji/konta steama.
Stron: 1 2