Cześć , otóż tak jak w temacie potrzebuje aby ktoś w skrócie mi wytłumaczył jak moge sb zrobić tablice do ets2 podświetlaną . Wczśniej pracowałem na zmodeler 2 na 3 od tygodnia dlatego to dla mnie nowość . Jak jest już jakis poradnik podeślijcie mi bde wdzięczny
Ja nie wiem jak je zrobic ale wiem że jest mod dodajacy takie tabliczki, można go dopisać do każdego auta a później wystarczy edytować plik dds.
Nie trzeba sie bawic w zmodzie zeby miec tabliczki
http://etrucks.pl/thread-22062.html
Moze jak sie czyta pierwszy raz to kompletnie nie wiadomo o co chodzi ale ja osobiscie czytalem to milion razy i zrozumialem
A to ja wiem ale te tabliczki będą mi działały na 1.25 ?
Oczywiscie. One dzialaja na kazda wersje
Dobra to dzięki . A jeszcze mam pytanko jak bym wymodelował swoją tabliczkę napis na tą tabliczke to jak zrobić aby ona w grze świeciła ?
Tak poprosił bym mata będę bardzo wdzięczny
. A takie pytanko jeszcze małe bo twoja świeci na biało a jak ja bym chciał np żey na czrwono ?
Kolor na jaki świeci to tylko i wyłącznie zależne jest od pliku dds, robisz sobie zwykły czerwony napis i dodajesz kanał alfa tylko się nie zdziw bo w kanale napis będzie biały
ale tak ma być. Zobacz sobie oryginalne dds od tabliczek to będziesz wiedział o co chodzi.
No dobra może zbyt krótko napisałem żeby było dość jasno ale o kopiowaniu nie pisałem nic
Czepiasz się
P.s. Osobiście ja kopiuje a w kanale zmieniam kolor na biały i tyle, zwykły napis jakieś 1 min roboty