eTrucks.pl • Od 17 lat najlepsze forum z modami do ETS1, GTS, ETS2, ATS, ST

Pełna wersja: ETS2 problem z zapisem gry.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam, mam pewien problem z zapisem gry (Euro truck simulator 2).
Mianowicie kiedy zapisuję grę i następnie wchodzę do folderu gdzie ten zapis powinien się znajdować no to... nie ma go tam. Najlepsze jest to, że jest tam mnóstwo zapisów, ale każdy zapis jest z tej samej daty (data zainstalowania gry), kiedy robie nowy zapis on się już nie pojawia w folderze są cały czas te same zapisy. Próbowałem zapisywać w konsoli poprzez komendę też nic, odinstalowałem grę po zainstalowaniu nadal były te same zapisy nie wiem już jak mam to naprawić a bardzo tego potrzebuje. W grze te zapisy są mogę zapisywać i wczytywać, nie znikają, no ale mi zależy, aby je znaleźć w folderze. Wybaczcie, jeżeli ten problem jest banalny do rozwiązania, ale jestem totalnym laikiem w tych sprawach...

Dodam jeszcze że po wpisaniu komendy "save" pokazuje mi konsola gdzie sie to zapisało ale przeszukałem juz wszystkie foldery gdzie mogłoby to zostać zapisane i nic..
https://iv.pl/images/57755561555201434225.jpg
A nie używasz czasem w profilu Steam Clouds (czyli zapisuje ci profil w chmurze)
(07/01/2019 06:21 PM)Adam.J napisał(a): [ -> ]A nie używasz czasem w profilu Steam Clouds (czyli zapisuje ci profil w chmurze)

Tak wiem też myślałem żeby to zmienić bo jeszcze tego nie sprawdziłem no ale wyszło na to że najpierw napisałem do was Tongue mam włączone zapisywanie w chmurze.
Myślisz że to przez to?
Jeśli w grze zapisy masz a na dysku ich nie ma to raczej tak.
(07/01/2019 06:31 PM)Adam.J napisał(a): [ -> ]Jeśli w grze zapisy masz a na dysku ich nie ma to raczej tak.

No cóż pisałem że rozwiązanie może być banalne i takie jest.
Wystarczyło że wyłączyłem w menu gry opcje "zapisywanie w chmurze" i już pliki się ładnie pokazuję w folderze.
Wybaczcie za to ale zapomniałem że przecież jest jeszcze coś takiego jak Steam Cloud Tongue
Dzięki Adam za podpowiedz Smile
Nie chciałem już zakładać nowego tematu, więc napiszę tutaj, ponieważ też mam właściwie pytanie odnośnie autosave gry. Chodzi o to, że podczas około godzinnej trasy , gra robi autosavy, w wyniku czego, jeśli wejdę w "wczytaj grę" to widnieje tam około 15-20 automatycznych zapisów, czy taka ilość osobnych auto zapisów jest normalna ? Prawdopodobnie przez zbyt dużą ilość zapisów klatkuje mi gra, przez co za każdym razem , gdy zaczyna klatkować, wchodzę właśnie w " wczytaj zapis" i usuwam wszystkie auto zapis pozostawiając tylko ręczny zapis i szybki zapis. Wiem , że można wyłączyć poprzez komendę w konsoli autosave ale po wyłączeniu nie można również zapisać gry ręcznie ( zapisuje niby się ale później nie ma tego zapisu w okienku wczytywania gry). Można jakoś ograniczyć , że tak napiszę ilość generowanych plików auto zapisu ?
Przekierowanie