eTrucks.pl • Od 17 lat najlepsze forum z modami do ETS1, GTS, ETS2, ATS, ST

Pełna wersja: Bramki na A2
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam Smile

Przyszedł taki moment że musze w końcu zabrać się za tworzenie A2 (Poznań>Zielona Góra) i muszę postawić pierwsze płatne odcinki i tu rodzi się pytanie:

Jak działa system bramek w ETS2?
Jeżeli ktoś może mi rozrysować jak to ma wyglądać byłbym wdzięczny Smile
Mam warianty prefabów "start" i "end" jednak niczym się od Siebie nie różnią co tworzy pewne problemy jak postawić te bramki tak by działały?
Niżej zamieszczam fotę obecnie postawionych bramek na mapie Tongue

Image
To pewnie będzie start jako pierwsza bramka (początek płatnego odcinka i end jako bramka kończąca płatny odcinek).
Ale może nich ktoś się jeszcze bardziej obeznany wypowie bo też w sumie jeszcze nie zgłębiałem tego tematu jakoś bardzo i powyżej napisałem tak na logię jakbym to ja ugryzł Tongue
Jak Michała sposób nie zadziała to ja bym postawił najpierw start a później end i obok na odwrót wjeżdżając od tej samej strony żeby sprawdzić po prostu czy jest jakaś różnica
(17/02/2019 10:31 AM)Michal_Z_gno napisał(a): [ -> ]To pewnie będzie start jako pierwsza bramka (początek płatnego odcinka i end jako bramka kończąca płatny odcinek).
Ale może nich ktoś się jeszcze bardziej obeznany wypowie bo też w sumie jeszcze nie zgłębiałem tego tematu jakoś bardzo i powyżej napisałem tak na logię jakbym to ja ugryzł Tongue

Generalnie to działa tak jak piszesz, jeżeli chodzi o bramki na autostradzie, natomiast, kiedy daję zjazd z autostrady i za nim (już na drodze jednopasmowej) bramki (ustawione jako end) to niestety, ale nie ma w nich zielonego markera gdzie się płaci za odcinek :/
Przekierowanie