Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bramki na A2
Autor Wiadomość
MATAMET Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd: Poznań
Liczba postów: 252
Dołączył: 11/02/2011
Reputacja: 78
Podziękował: 530
Podziękowano mu 1267 raz(y)
Post: #1
Bramki na A2
Witam Smile

Przyszedł taki moment że musze w końcu zabrać się za tworzenie A2 (Poznań>Zielona Góra) i muszę postawić pierwsze płatne odcinki i tu rodzi się pytanie:

Jak działa system bramek w ETS2?
Jeżeli ktoś może mi rozrysować jak to ma wyglądać byłbym wdzięczny Smile
Mam warianty prefabów "start" i "end" jednak niczym się od Siebie nie różnią co tworzy pewne problemy jak postawić te bramki tak by działały?
Niżej zamieszczam fotę obecnie postawionych bramek na mapie Tongue

Image
17/02/2019 09:40 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Michal_Z_gno Online
..::Administrator::..
*******
Administrator

Skąd: Gniezno
Liczba postów: 15,111
Dołączył: 08/10/2010
Reputacja: 626
Podziękował: 33487
Podziękowano mu 14845 raz(y)
Post: #2
RE: Bramki na A2
To pewnie będzie start jako pierwsza bramka (początek płatnego odcinka i end jako bramka kończąca płatny odcinek).
Ale może nich ktoś się jeszcze bardziej obeznany wypowie bo też w sumie jeszcze nie zgłębiałem tego tematu jakoś bardzo i powyżej napisałem tak na logię jakbym to ja ugryzł Tongue

Image
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
17/02/2019 10:31 AM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
kazan1234 Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd:
Liczba postów: 701
Dołączył: 23/03/2017
Reputacja: 30
Podziękował: 1074
Podziękowano mu 1118 raz(y)
Post: #3
RE: Bramki na A2
Jak Michała sposób nie zadziała to ja bym postawił najpierw start a później end i obok na odwrót wjeżdżając od tej samej strony żeby sprawdzić po prostu czy jest jakaś różnica

Zamówiłeś nowe ciągniki a nie ma ich kto odebrać? Pisz śmiało! Transportujemy również samochody osobowe,busy jak i traktory!

Zapraszam do tematu firmowego : Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.

Zapraszam na firmowy FanPage : Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
17/02/2019 11:24 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
MATAMET Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd: Poznań
Liczba postów: 252
Dołączył: 11/02/2011
Reputacja: 78
Podziękował: 530
Podziękowano mu 1267 raz(y)
Post: #4
RE: Bramki na A2
(17/02/2019 10:31 AM)Michal_Z_gno napisał(a):  To pewnie będzie start jako pierwsza bramka (początek płatnego odcinka i end jako bramka kończąca płatny odcinek).
Ale może nich ktoś się jeszcze bardziej obeznany wypowie bo też w sumie jeszcze nie zgłębiałem tego tematu jakoś bardzo i powyżej napisałem tak na logię jakbym to ja ugryzł Tongue

Generalnie to działa tak jak piszesz, jeżeli chodzi o bramki na autostradzie, natomiast, kiedy daję zjazd z autostrady i za nim (już na drodze jednopasmowej) bramki (ustawione jako end) to niestety, ale nie ma w nich zielonego markera gdzie się płaci za odcinek :/
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17/02/2019 11:29 AM przez MATAMET.)
17/02/2019 11:29 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Bramki na autostradzie pawcins 0 480 16/07/2019 08:42 PM
Ostatni post: pawcins

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Sponsor forum: EKLOCKI.NET - Sklep z klockami LEGO Warszawa