eTrucks.pl • Od 17 lat najlepsze forum z modami do ETS1, GTS, ETS2, ATS, ST

Pełna wersja: ETS 2 uruchamia się w oknie
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Otóż mam taki oto problem. Po załączeniu ETSa z wymuszeniem DX9 badź DX11 otwiera mi go w oknie. Nie wiem co się stało bo kiedyś otwierał się na całym ekranie. Może któryś z kolegów miał podobny problem i pomoże. Dodam że nie znam się za bardzo na komputerach wiec proszę o wytłumaczenie łopatologiczne.

Mój sprzęt to Laptop ASUS R556L z procesorem I5, 12GB ram i GEFORCE 940M 2GB.

game.log

Kod:
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
Goście nie widzą linków. Proszę, zarejestruj się TUTAJ, żeby zobaczyć ukrytą treść .
Jeżeli to czytasz to mam rozwiązanie problemu. Jeżeli nie to wszyscy, którzy macie podobny problem przeczytajcie. Jeżeli ets2 nie uruchamia się na całej stronie, w grze wejdzcie OPCJE- GRAFIKA i zaznaczcie opcję Pełny Ekran czy jakoś tak. Być może ta opcja była odznaczona.
Cytat:00:00:11.169 : <ERROR> [dxgi] Failed to enter exclusive fullscreen state: 0x887a0002
00:00:11.491 : <ERROR> [dxgi] Failed to set GammaControl, no GammaCaps!

No faktycznie dziwny jest ten błąd i z tego co widzę w logu, to Ty masz ustawione na pełny ekran
Cytat:00:00:01.713 : uset r_fullscreen "1"

Trzeba by w pliku config.cfg w tej linii wpisać tam "0"
Uruchomić grę ( w oknie) - wyjść z gry
Ponownie edytować i wpisać "1" zapisać plik i jeszcze raz spróbować uruchomić

Jest jeszcze opcja abyś ustawił w opcjach gry rozdziałkę w grze taką, jak masz windowsa.
Odchacz też tam najpierw że nie chcesz na pełnym ekranie - potwierdź, a potem zmień na pełny ekran.
Trzeba kombinować bo jest jakiś konflikt.

Kolego @superpiotr4 jak nie masz nic wartościowego do napisania.... to nie pisz.
Ojoj tak myślałem przynajmniej. 1. Chciałem pomóc. 2. Nie znam się, aż tak na dokładnym czytaniu game.loga. 3. Taka opcja mogła zaistnieć. Wyrażnie napisałem o takim rozwiązaniu problemu, gdyby była taka opcja. Więc bardzo cię proszę, nie krytykuj mnie tylko za to, że chciałem pomóc. A to, że ma ustawione w ustawieniach pełny obraz po prostu nie zauważyłem.
Przekierowanie