eTrucks.pl • Od 17 lat najlepsze forum z modami do ETS1, GTS, ETS2, ATS, ST

Pełna wersja: Czy dlc laguje
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Dzien dobry czy jak kupie dlc na slabym laptopie na ktorym mam grafike w ets najnizsza to bede mial lagi? Dzieki za pomoc
Nie DLC nie wpływają na zmniejszenie wydajności gry.
Dzieki wielkie ziomek masz lajka
Te nowsze DLC są dużo cięższe niż podstawka gry, także nie do końca się zgadzam.
Czym więcej modyfikacji, obciążeń gry, tym bardziej obciążenie powstaje, wszystko zależne jest od stopnia, lepszy komputer lepiej sobie z tym poradzi, ale na gorszym można to odczuć, ale to bardziej względem modów, DLC nie powinno obciążać gry.
Nowsze dlc mają inną roślinność, która jest bardziej wymagająca. Wystarczy większy las przy drodze i pokaz slajdów gwarantowany.
Ja tylko chcialbym odblokowac inne pantwa rosje itp
MATAMET, Shivy tylko, że są cięższe jedynie z pozoru ale w środku są bardziej zoptymalizowane niż stare tereny np. ta roślinność nowsza jest wbrew pozorom mniej obciążająca niż stara (ma więcej lod-ów itp.) i podobnie jest z wszystkimi innymi obiektami Tongue

Dodatkowo na nowszych terenach są już narzucane większe standardy przez samo SCS (twórcy gry nie mogą przekroczyć iluś tam vertexów na sektor itd.) co na starszych terenach niby też było ale nie aż tak oczywiste jak obecnie to robią Czesi.
Tak więc samo studio też dba aby nowsze DLC nie były bardziej wymagające niż podstawka gry a nawet stara się aby były bardziej wydajne dzięki czemu np. jedyna różnica między np. Litwą a np. Polską (czy tam innymi krajami ze starej mapy) jaką odczujemy to ta wizualna.
A dlc going east będzie mi lagowac na laptopie na którym mam grafikę w ets2 najniższa jak będzie trzeba podam te właściwości czy jak to tam sie nazywa komputera
Przekierowanie