eTrucks.pl • Od 17 lat najlepsze forum z modami do ETS1, GTS, ETS2, ATS, ST

Pełna wersja: Problem z odpaleniem gry
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam,
Od dziś mam problem z włączeniem Ets2. Usunąłem wszystkie mody i zrobiłem spójność plików a gra nadal nie chce się odpalić. Przez chwilę się włącza i nagle przestaje działać bez komunikatu. Poniżej przesyłam log:
https://pastebin.com/vCduc3GZ
Ponawiam, może miał ktoś ten sam problem? :E
Jeżeli na czystym są takie rzeczy, a widzę że masz betę to jest duże prawdopodobieństwo że to wina tej bety. Spróbuj usunąć jeszcze z moich dokumentów folder cache i wygenerować nowy. Możliwe że się plik uszkodził ale w teorii wtedy powinno wywalać przy ładowaniu.
Nie mam bety :E
Dla mnie to jest ewidentny pirat.
Jak nie masz bety, skoro ostatnia wersja 'nie beta' to wersja 1.36.xx
Jak więc zrobiłeś spójność plików?

Wybierz na steamie wersje "BRAK-anulowanie udziału we wszystkich beta" i daj log z takiej wersji.
Wersja nie jest piratem, jest w stu procentach oryginalna.
Zaaktualizowałem log Smile
No i jak? Dalej ci sie nie chce uruchomić?
Na steamie powinna też byc opcja uruchomienia bezpiecznego - 'safe'
Próbuj - mozesz takze ewentualnie spróbować na razie w dx9 odpalić.

Trzeba kombinować, bo nic nie widać ewidentnie co jest przyczyną.
Korzystałem też z uruchomienia bezpiecznego nadal nie pomaga. Może reinstall da radę, lecz mam pytanie czy profil, godziny itd. zresetuje się?
(16/04/2020 02:43 PM)Wojtek! napisał(a): [ -> ]Korzystałem też z uruchomienia bezpiecznego nadal nie pomaga. Może reinstall da radę, lecz mam pytanie czy profil, godziny itd. zresetuje się?

Niestety tak. Musisz najpierw skopiować swój profil z folderu profiles. (Jednak upewnij się, że nie masz włączonej chmury w Steam) Jego lokalizacja to Ten Komputer/Dokumenty/Euro Truck Simulator 2/profiles . Kopiujesz folder profiles (lub przenosisz na pulpit jak wolisz) I wtedy jak robisz reinstall to usuń też folder ets 2 przy instalacji znowu ci się wygeneruje. Musisz wejść do gry i wyjść z gry. Wtedy znowu wchodzisz do folderu ets 2 kasujesz folder profiles i wrzucasz ten który skopiowałeś. Daj znać, czy ci to pomogło.
Przekierowanie