Witam, potrzebuje pomocy najlepiej od jakiegoś speca od map. Problem polega na tym ze wywala mi gre na wschodniej czesci Polanda. Podczas jazdy A2 na pierwszym wezle Warszawy ruch ai znika, kilka metrow pozniej ciezarowka zapada sie pod ziemie i wywala gre. Używam wszystkich dlc mapowych na wersji 1.39. Dodam ze na terenach promodsa nie wystepuje ten problem.
Kolejnosc map:
https://imgur.com/a/Ft2o4du
Miejsce:
log:
<error> item duplication detected! 0x2935edeaf005ca
Zobacz tak, u Mnie jest ok.
Ustawiłem tak i dalej mnie wywala
Przy okazji sprawdziłem tepajac sie tereny Rus mapy, Roexa, Promodsa, great steppe, aralska, project balkans i wydaje mi sie ze ewidentnie cos jest nie tak po stronie polanda, bo tylko tam mi wywala.
Zapisz grę przed samą wywałką i później wczytaj.
Zobacz jeszcze w pliku config linijkę
"uset r_buffer_page_size "30" jak masz 10 to zmień na 30.
Zrobiłem nowy profil, usunąłem malte której nie miał user wyżej i cały czas to samo się dzieje. Wybieram miasto początkowe przykładowo Warszawe to zestaw pojawia mi sie zawieszony w powietrzu, a na mapie nic nie ma. Robiłem spójność plików i nie pomogło. Czy ktoś ma jakiś pomysł, fix na tego niedziałającego polanda, czy jakies inne laczniki. Serio potrzebuje pomocy bo nie mam juz pomyslu co z tym zrobic.
Gdzie malta, a gdzie PL.
Błąd mówi jasno - w miejscu gdzie mniej więcej pokazujesz na mapie są jakieś zdublowane modele. Zważywszy że ten węzeł leży na granicy sektorów, oznacza to że coś co się w tamtym rejonie wpina w PR'kę, ma lekko mówiąc z tym problemy. Przeanalizuj pod tym względem swoje mody i wtedy kombinuj z dezaktywowaniem map. Jak łatwo się domyśleć, wszelkie Macedonie, Malty, Paryże itd. nie graniczą z Polską, więc raczej odpadają. Ten problem występuje dość głęboko na terenach PR (łączniki na wschodzie zazwyczaj wpinają się w okolice Siedlc), co by świadczyło że problemem jest modyfikacja która może modyfikować tereny PR, a nie tylko się w nie wpinać. W oczy rzuca mi się "Południowa Polska 1:2"
Dla przykładu, jedna z osób na discordzie PR miała taki sam problem w Rzeszowie, czego powodem był mod przebudowujący Lwów. Wiele osób ma takie problemy z rusmapą czego powodem jest używanie złego łącznika przystosowanego pod sam PM.
Dla wszystkich osób mający podobny problem do mojego oznajmiam, że udało mi się go rozwiązać dając ten łącznik i umieszczając go pod SR9 1.39FIX:
https://sharemods.com/pvxnkpd9y42d/ROEXa...4.scs.html
wywalając jednoczesnie łacznik v2 oraz ten:
Jak widać wiele osób tworzących duże zestawy map i pokazując je na yt leci w... bambuko i pokazuje tylko ze dziala po odpaleniu widoku mapy, nie sprawdzajac czy ma to odzwierciedlenie w rzeczywistości. Tak samo wydaję mi się ze nieprawdą jest że mapa Road to Aral nie działa na 1.39, bo wczesniej odpalajac gre na tym nieszczesnym łaczniku tepalem sie tam i wszystko bylo ok.