Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
zmiany biegow (automat)
Autor Wiadomość
matigts Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd: Białystok
Liczba postów: 466
Dołączył: 08/11/2012
Reputacja: 28
Podziękował: 90
Podziękowano mu 91 raz(y)
Post: #1
zmiany biegow (automat)
Witam wszystkich koledzy mam pytanie czy jest możliwość aby biegi w automatycznej skrzyni biegów bez funkcji adaptacji biegów biegi zmieniały się wcześniej chodzi mi o to aby kolejny bieg wkladal się przy prędkości obrotowej 1300-1400?
Bo taka jazda ze startuje z pod swiatel z 1 i wrzuca mi potem 5 i ciągnie jak muł jest męcząca ? za wszelkie udzielone odpowiedzi dziękuję.

Image
08/07/2017 01:00 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Hardcor123 Offline
Hardcorowy ( . ) Y ( . )
****
Trucker

Skąd: Zamość
Liczba postów: 2,917
Dołączył: 29/07/2014
Reputacja: 92
Podziękował: 1881
Podziękowano mu 2426 raz(y)
Post: #2
RE: zmiany biegow (automat)
Odznacz Sobie w ustawieniach '' Adaptacyjna automatyczna skrzynia biegów '' i zobacz czy pomoże.

Image
08/07/2017 01:03 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
matigts Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd: Białystok
Liczba postów: 466
Dołączył: 08/11/2012
Reputacja: 28
Podziękował: 90
Podziękowano mu 91 raz(y)
Post: #3
RE: zmiany biegow (automat)
chodzi mi o to aby bez tej funkcji to jakos zmienic

Image
08/07/2017 02:52 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
skaecik Offline
Kombinator... ;)
****
Trucker

Skąd: Bieruń Stary / Tychy
Liczba postów: 617
Dołączył: 24/11/2014
Reputacja: 50
Podziękował: 730
Podziękowano mu 595 raz(y)
Post: #4
RE: zmiany biegow (automat)
Musiałbyś (chyba) znaleźć defy opisujące jak skrzynia ma przerzucać biegi i tam pozmieniać (jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi). Do tego musisz mieć wypakowane base.scs z głównego folderu z grą, za pomocą SCS Extractora (czy jakoś tak).

08/07/2017 06:14 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
matigts Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd: Białystok
Liczba postów: 466
Dołączył: 08/11/2012
Reputacja: 28
Podziękował: 90
Podziękowano mu 91 raz(y)
Post: #5
RE: zmiany biegow (automat)
To że muszę zmienić defy opisujące zmianę biegów to ja to wiem Big Grin tylko pytanie brzmi gdzie go znaleźć

Image
09/07/2017 08:30 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
skaecik Offline
Kombinator... ;)
****
Trucker

Skąd: Bieruń Stary / Tychy
Liczba postów: 617
Dołączył: 24/11/2014
Reputacja: 50
Podziękował: 730
Podziękowano mu 595 raz(y)
Post: #6
RE: zmiany biegow (automat)
(08/07/2017 06:14 PM)skaecik napisał(a):  Do tego musisz mieć wypakowane base.scs z głównego folderu z grą, za pomocą SCS Extractora (czy jakoś tak).

Na przykładnie Scanii RJL

C:\Users\Lenovo M83\Documents\Euro Truck Simulator 2\mod\Scania R Streamline modifications v2.2 by RJL.zip\def\vehicle\truck\scania.rs\transmission\

i tu wyszukujesz interesującą Cię skrzynię

EDIT
Ale co zmienić żeby przy innych obrotach to nie wiem

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09/07/2017 10:01 AM przez skaecik.)
09/07/2017 09:59 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
matigts Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd: Białystok
Liczba postów: 466
Dołączył: 08/11/2012
Reputacja: 28
Podziękował: 90
Podziękowano mu 91 raz(y)
Post: #7
RE: zmiany biegow (automat)
No to tak jak teraz kolego napisałeś to tam nic nie ma nic się nie zmieni już wcześniej patrzyłem czy coś się da ale nie ma nic mam mod na dafa i zadaje sobie pytanie dlaczego ten daf zmienia biegi przy 1400obrtow A inne ciężarówki nie obrotomierz.jest dobrze wyskalowany więc jakiejś tu pomyłki nie ma na 100%zmienia przy 1400a inne ciężarówki nie i sie chce wiedzieć co trzeba zrobić aby zrobić tak że wszystkimi ciezarowkami

Image
09/07/2017 11:40 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
skaecik Offline
Kombinator... ;)
****
Trucker

Skąd: Bieruń Stary / Tychy
Liczba postów: 617
Dołączył: 24/11/2014
Reputacja: 50
Podziękował: 730
Podziękowano mu 595 raz(y)
Post: #8
RE: zmiany biegow (automat)
Tego to ja już niestety nie wiem, musisz poczekać aż ktoś bardziej obeznany się odezwie Wink

09/07/2017 04:03 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: matigts
LucasSL Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Skąd:
Liczba postów: 9
Dołączył: 25/04/2017
Reputacja: 0
Podziękował: 8
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #9
RE: zmiany biegow (automat)
spróbuj ustawić w innych truckach te same cyferki, które są w dafie - chodzi o skrzynię biegów.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23/08/2017 01:16 PM przez LucasSL.)
23/08/2017 01:16 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Gałka zmiany biegów od mana wolt_910 2 637 08/10/2016 04:45 PM
Ostatni post: wolt_910
  Zmiany w 1.21 względem 1.18 Daf€6 6 732 20/03/2016 01:45 PM
Ostatni post: nirwana9
  PYTANIE SKRZYNIA BIEGOW AUTOMAT narbit1 0 675 31/01/2016 08:44 PM
Ostatni post: narbit1

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości