Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
problem z msi afterburner
Autor Wiadomość
domkowiak Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Skąd:
Liczba postów: 1
Dołączył: 16/09/2018
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #1
problem z msi afterburner
czy ktoś ma problem z nowym pathem 1,35 bo nie wspułpracuje z msi afterburner
17/09/2019 06:18 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Adam.J Offline
Map Maker na Emeryturze.
****
Trucker

Skąd: Rzeszów
Liczba postów: 1,053
Dołączył: 05/12/2014
Reputacja: 83
Podziękował: 2641
Podziękowano mu 1173 raz(y)
Post: #2
RE: problem z msi afterburner
Jaki związek ma patch 1.35 z tym programem ??

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
17/09/2019 06:55 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Galaxy Offline
VIP
****
Trucker

Skąd: Dębica - Podkarpacie
Liczba postów: 649
Dołączył: 28/10/2017
Reputacja: 28
Podziękował: 437
Podziękowano mu 888 raz(y)
Post: #3
RE: problem z msi afterburner
Zreinstaluj program i poprawnie go skonfiguruj, gra nie ma nic wspólnego z tym
17/09/2019 10:47 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
RadolSzczecin Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd:
Liczba postów: 947
Dołączył: 07/12/2014
Reputacja: 76
Podziękował: 1
Podziękowano mu 2604 raz(y)
Post: #4
RE: problem z msi afterburner
Nie warto bawić się tego typu programami - a tym bardziej w ETS 2
Nadwyrężać kartę graficzną czy inne podzespoły dla 2-3 fps więcej, gdzie i tak nie zobaczysz różnicy... według mnie bez sensu.
To już lepiej uruchomić grę w trochę mniejszym skalowaniu i mniejszymi detalami np. w lusterkach czy roślinności.

Oczywiście to moja opinia, bo są wielbiciele takich programów i wierzą że coś to daje.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17/09/2019 11:07 AM przez RadolSzczecin.)
17/09/2019 11:05 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Kaszmir123 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 9
Dołączył: 15/06/2014
Reputacja: 0
Podziękował: 5
Podziękowano mu 9 raz(y)
Post: #5
RE: problem z msi afterburner
Zależy do czego kto używa, ja jak miałem radeona to też musiałem korzystać z tego programu, aby regulować sobie manualnie wentylatory, bo na automatycznym sterowaniu karta osiągała temperatury 93-94 stopni. Big Grin
17/09/2019 11:16 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Adam.J Offline
Map Maker na Emeryturze.
****
Trucker

Skąd: Rzeszów
Liczba postów: 1,053
Dołączył: 05/12/2014
Reputacja: 83
Podziękował: 2641
Podziękowano mu 1173 raz(y)
Post: #6
RE: problem z msi afterburner
Ja używam tego programu tylko po to żeby mieć cały czasz podgląd w zasobniku systemowym temperaturę karty graficznej Tongue.

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
17/09/2019 11:18 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
RadolSzczecin Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd:
Liczba postów: 947
Dołączył: 07/12/2014
Reputacja: 76
Podziękował: 1
Podziękowano mu 2604 raz(y)
Post: #7
RE: problem z msi afterburner
No tak...ale to jest według mnie trochę naiwne bo po co ci podgląd na temperaturę - renderujesz w czasie rzeczywistym jakieś skomplikowane rzeczy?
Jesli masz sprawną kartę z chłodzeniem to nie ma co tam podglądać - no chyba że uruchamiasz wibitnie wymagającą grę na jakiejś 'padace' i bardzo starej karcie.
Zwykle jest tak że jak ktoś podejmie ten temat i zacznie instalować i się interesować co i ile pokazuje, to dostaje takiego typu 'zboczenia' w stylu "Oj pokazuje mi temp. 60 a zwykle było 50...coś się chyba dzieje." - tak to działa.
Nazywając to po imieniu - urojenie Tongue

Jak będzie się karta przegrzewać to po prostu zacznie ci wszystko i często klatować i poznasz to nawet w samym systemie bez uruchamiania gry.

Ja w kazdym razie nie mam do tego przekonania i przynajmniej jeden problem mniej.

(17/09/2019 11:16 AM)Kaszmir123 napisał(a):  Zależy do czego kto używa, ja jak miałem radeona to też musiałem korzystać z tego programu, aby regulować sobie manualnie wentylatory, bo na automatycznym sterowaniu karta osiągała temperatury 93-94 stopni. Big Grin

To znaczy ze co?.. ci co nie używali tego programu to im karty graficzne siadały i się przegrzewały?
Karta nawet ze standardowym chłodzeniem nie potrzebuje nic oprócz sterowników aby poprawnie działać.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17/09/2019 11:50 AM przez RadolSzczecin.)
17/09/2019 11:44 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Afterburner i znikający FPS Monitor. FanFan 0 483 23/01/2021 04:57 PM
Ostatni post: FanFan

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Sponsor forum: EKLOCKI.NET - Sklep z klockami LEGO Warszawa