Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
problem z msi afterburner
Autor Wiadomość
domkowiak Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Skąd:
Liczba postów: 1
Dołączył: 16/09/2018
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #1
problem z msi afterburner
czy ktoś ma problem z nowym pathem 1,35 bo nie wspułpracuje z msi afterburner
17/09/2019 04:18 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Adam.J Offline
Map Maker na Emeryturze.
****
Trucker

Skąd: Rzeszów
Liczba postów: 1,037
Dołączył: 05/12/2014
Reputacja: 75
Podziękował: 2522
Podziękowano mu 1122 raz(y)
Post: #2
RE: problem z msi afterburner
Jaki związek ma patch 1.35 z tym programem ??

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
17/09/2019 04:55 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Galaxy Offline
VIP
****
Trucker

Skąd: Dębica - Podkarpacie
Liczba postów: 655
Dołączył: 28/10/2017
Reputacja: 28
Podziękował: 434
Podziękowano mu 853 raz(y)
Post: #3
RE: problem z msi afterburner
Zreinstaluj program i poprawnie go skonfiguruj, gra nie ma nic wspólnego z tym
17/09/2019 08:47 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
RadolSzczecin Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd:
Liczba postów: 909
Dołączył: 07/12/2014
Reputacja: 71
Podziękował: 1
Podziękowano mu 2506 raz(y)
Post: #4
RE: problem z msi afterburner
Nie warto bawić się tego typu programami - a tym bardziej w ETS 2
Nadwyrężać kartę graficzną czy inne podzespoły dla 2-3 fps więcej, gdzie i tak nie zobaczysz różnicy... według mnie bez sensu.
To już lepiej uruchomić grę w trochę mniejszym skalowaniu i mniejszymi detalami np. w lusterkach czy roślinności.

Oczywiście to moja opinia, bo są wielbiciele takich programów i wierzą że coś to daje.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17/09/2019 09:07 AM przez RadolSzczecin.)
17/09/2019 09:05 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Kaszmir123 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 9
Dołączył: 15/06/2014
Reputacja: 0
Podziękował: 5
Podziękowano mu 9 raz(y)
Post: #5
RE: problem z msi afterburner
Zależy do czego kto używa, ja jak miałem radeona to też musiałem korzystać z tego programu, aby regulować sobie manualnie wentylatory, bo na automatycznym sterowaniu karta osiągała temperatury 93-94 stopni. Big Grin
17/09/2019 09:16 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Adam.J Offline
Map Maker na Emeryturze.
****
Trucker

Skąd: Rzeszów
Liczba postów: 1,037
Dołączył: 05/12/2014
Reputacja: 75
Podziękował: 2522
Podziękowano mu 1122 raz(y)
Post: #6
RE: problem z msi afterburner
Ja używam tego programu tylko po to żeby mieć cały czasz podgląd w zasobniku systemowym temperaturę karty graficznej Tongue.

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
17/09/2019 09:18 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
RadolSzczecin Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd:
Liczba postów: 909
Dołączył: 07/12/2014
Reputacja: 71
Podziękował: 1
Podziękowano mu 2506 raz(y)
Post: #7
RE: problem z msi afterburner
No tak...ale to jest według mnie trochę naiwne bo po co ci podgląd na temperaturę - renderujesz w czasie rzeczywistym jakieś skomplikowane rzeczy?
Jesli masz sprawną kartę z chłodzeniem to nie ma co tam podglądać - no chyba że uruchamiasz wibitnie wymagającą grę na jakiejś 'padace' i bardzo starej karcie.
Zwykle jest tak że jak ktoś podejmie ten temat i zacznie instalować i się interesować co i ile pokazuje, to dostaje takiego typu 'zboczenia' w stylu "Oj pokazuje mi temp. 60 a zwykle było 50...coś się chyba dzieje." - tak to działa.
Nazywając to po imieniu - urojenie Tongue

Jak będzie się karta przegrzewać to po prostu zacznie ci wszystko i często klatować i poznasz to nawet w samym systemie bez uruchamiania gry.

Ja w kazdym razie nie mam do tego przekonania i przynajmniej jeden problem mniej.

(17/09/2019 09:16 AM)Kaszmir123 napisał(a):  Zależy do czego kto używa, ja jak miałem radeona to też musiałem korzystać z tego programu, aby regulować sobie manualnie wentylatory, bo na automatycznym sterowaniu karta osiągała temperatury 93-94 stopni. Big Grin

To znaczy ze co?.. ci co nie używali tego programu to im karty graficzne siadały i się przegrzewały?
Karta nawet ze standardowym chłodzeniem nie potrzebuje nic oprócz sterowników aby poprawnie działać.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17/09/2019 09:50 AM przez RadolSzczecin.)
17/09/2019 09:44 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Borsuk Offline
Go ahead, make my day.
****
Trucker

Skąd: 52°10′14″N 20°48′43″E
Liczba postów: 1,960
Dołączył: 26/02/2014
Reputacja: 149
Podziękował: 284
Podziękowano mu 2801 raz(y)
Post: #8
RE: problem z msi afterburner
(17/09/2019 09:16 AM)Kaszmir123 napisał(a):  Zależy do czego kto używa, ja jak miałem radeona to też musiałem korzystać z tego programu, aby regulować sobie manualnie wentylatory, bo na automatycznym sterowaniu karta osiągała temperatury 93-94 stopni. Big Grin

W zasadzie trzeba wiedzieć jaką wartość może osiągnąć karta zanim zrzuci zegary, określenie że coś jest gorące lub zimne, bez odniesienia do konkretnego modelu podzespołu jest byt ogólne. Dla kart AMD temperatura 95-100 'C nie jest niczym nadzwyczajnym, throttling pojawia się dopiero gdzieś po przekroczeniu 110'C Smile. W Twoim przypadku zamiast niezbyt efektywnej zabawy wentylatorami karty graficznej, skupiłbym się bardziej na odkurzeniu podzespołów (radiatorów) z kurzu, przedmuchaniu zasilacza sprężonym powietrzem, doprowadzeniu do porządku sprawy związanej ze wszelkiej maści kabelkami, taśmami etc., generalnie na usprawnieniu (poprawie) cyrkulacji powietrza wewnątrz obudowy.

ImageImage
17/09/2019 01:11 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: Bozo , Adam.J
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Afterburner i znikający FPS Monitor. FanFan 0 103 23/01/2021 02:57 PM
Ostatni post: FanFan

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Sponsor forum: EKLOCKI.NET - Sklep z klockami LEGO Warszawa