Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prędkościomierz FH4
Autor Wiadomość
Iśmik Offline
król
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 600
Dołączył: 18/11/2013
Reputacja: 12
Podziękował: 390
Podziękowano mu 639 raz(y)
Post: #1
Prędkościomierz FH4
Siema.
Mam problem z prędkościomierzem w FH4. Dopisałem sobie interior do SCSowego drzewka. Jedynie jest problem z poprawnym pokazywaniem prędkości. Gra pokazuje 90km/h, natomiast na liczniku jest 100km/h. W animation.sui są linijki od tego, lecz walczę z tymi wartościami od 3 dni i ciągle jest nie tak jak trzeba. Domyślna wartość z base nic nie daje. Niżej fotka.

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.

Ktoś może ma jakiś pomysł? Jebła idzie już dostać :x
19/12/2019 08:07 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Iśmik Offline
król
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 600
Dołączył: 18/11/2013
Reputacja: 12
Podziękował: 390
Podziękowano mu 639 raz(y)
Post: #2
RE: Prędkościomierz FH4
rifresz :x
21/12/2019 05:17 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Olexon Offline
Forza Kubica
***
ViP

Skąd: Lublin
Liczba postów: 137
Dołączył: 22/08/2016
Reputacja: 3
Podziękował: 347
Podziękowano mu 161 raz(y)
Post: #3
RE: Prędkościomierz FH4
Bump
Jak to się dokładnie objawia? Jak stoisz to pokazuje zero? Wskazówka nagle przeskakuje z 90 na 100 czy po prostu zbyt szysko przyśpiesza?
Może po prostu licznik i wskazówka nie są "dopasowane" ?
Powodzenia :E

Image
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21/12/2019 06:17 PM przez Olexon.)
21/12/2019 06:17 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Iśmik Offline
król
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 600
Dołączył: 18/11/2013
Reputacja: 12
Podziękował: 390
Podziękowano mu 639 raz(y)
Post: #4
RE: Prędkościomierz FH4
(21/12/2019 06:17 PM)Olexon napisał(a):  Bump
Jak to się dokładnie objawia? Jak stoisz to pokazuje zero? Wskazówka nagle przeskakuje z 90 na 100 czy po prostu zbyt szysko przyśpiesza?
Może po prostu licznik i wskazówka nie są "dopasowane" ?
Powodzenia :E

Przy rozpędzaniu jest problem. Do 20 jest okej, ale potem przy 30 już gra pokazuje o 5 lub 10 więcej (zależy jak ustawiam defy) i już reszta prędkości jest źle zeskalowana. Myślałem, że źle jest zeskalowana podziałka prędkości, ale po wrzuceniu SCSowej okazało się, że jest to samo.
22/12/2019 09:52 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości