Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy SweetFX działa na najnowszej ETS2
Autor Wiadomość
raventes Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 38
Dołączył: 06/01/2020
Reputacja: 1
Podziękował: 9
Podziękowano mu 5 raz(y)
Post: #1
Czy SweetFX działa na najnowszej ETS2
Witam.

Ostatnio jak grałem w ETS2 ( 3 lata temu ) to zainstalowałem sobie SweetFX i grafika zmieniała się w zależności od tego jaki plik z ustawieniami graficznymi wgram. Teraz zauważyłem, że to nie działa. Czy to znaczy, że SweetFX przestał działać na ETS2 ?
11/01/2020 06:31 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Galaxy Online
VIP
****
Trucker

Skąd: Dębica - Podkarpacie
Liczba postów: 649
Dołączył: 28/10/2017
Reputacja: 27
Podziękował: 419
Podziękowano mu 829 raz(y)
Post: #2
RE: Czy SweetFX działa na najnowszej ETS2
Prawodopodobnie ten SweetFX co wgrałeś działa tylko na dx9, a 1.36 używa już DX11 i nie będzie to działać.

11/01/2020 07:56 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Borsuk Offline
Go ahead, make my day.
****
Trucker

Skąd: 52°10′14″N 20°48′43″E
Liczba postów: 1,976
Dołączył: 26/02/2014
Reputacja: 148
Podziękował: 284
Podziękowano mu 2795 raz(y)
Post: #3
RE: Czy SweetFX działa na najnowszej ETS2
@raventes, pobierz Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść., skonfiguruj program pod biblioteki DX11 i nowsze, możesz stworzyć własny profil ze swoimi ustawieniami, ewentualnie pobierz z neta gotowca.

ImageImage
11/01/2020 08:32 AM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
raventes Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 38
Dołączył: 06/01/2020
Reputacja: 1
Podziękował: 9
Podziękowano mu 5 raz(y)
Post: #4
RE: Czy SweetFX działa na najnowszej ETS2
Właśnie po napisaniu tego tematu pobrałem nowy Reshade. Nie wiem tylko jak:

1. zaaplikować gotowca z neta, żeby to zaskoczyło.
2. zapisać własne ustawienia

Można prosić o jakieś wskazówki?
11/01/2020 10:26 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Borsuk Offline
Go ahead, make my day.
****
Trucker

Skąd: 52°10′14″N 20°48′43″E
Liczba postów: 1,976
Dołączył: 26/02/2014
Reputacja: 148
Podziękował: 284
Podziękowano mu 2795 raz(y)
Post: #5
RE: Czy SweetFX działa na najnowszej ETS2
(11/01/2020 10:26 AM)raventes napisał(a):  Właśnie po napisaniu tego tematu pobrałem nowy Reshade. Nie wiem tylko jak:

1. zaaplikować gotowca z neta, żeby to zaskoczyło.
2. zapisać własne ustawienia

Można prosić o jakieś wskazówki?

Proszę.
http://etrucks.pl/thread-43311.html

W tzw. międzyczasie program troszeczkę się zmienił, jak i moja wiedza uległa poszerzeniu, niemniej zasada pozostała ta sama.

Może od końca
2. Wstępnie konfigurując Reshade, wybierasz filtry które następnie będą zawarte w Twoim presecie.
np. colorfulnes, levels, fakehdr, lumasharpen
Po uruchomieniu gry, ustawiasz sobie suwaczki efektów, wychodzisz z gry, wchodzisz do katalogu gry, szukasz pliku preset.ini, zmieniasz jego nazwę na dowolną rozpoznawalna przez Ciebie, po ponownym uruchomieniu gry,w zakładce home, Reshade w pierwszej linijce wyszukujesz swój preset i dodajesz do Reshade. W ten sposób możesz mieć wiele presetów do jednej gry lub jeden preset do wszystkich gier.

1. Pobierasz preset z netu, umieszczasz w dowolnym miejcu, np w folderze gry, po uruchomieniu gry, w zakładce home w pierwszej linijce, dodajesz preset do gry i gotowe. Uwaga. Nie wszystkie presety pod DX9 działają prawidłowo pod DX11.

ImageImage
11/01/2020 11:23 AM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: Adam.J , raventes
raventes Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 38
Dołączył: 06/01/2020
Reputacja: 1
Podziękował: 9
Podziękowano mu 5 raz(y)
Post: #6
RE: Czy SweetFX działa na najnowszej ETS2
Borsuk dziękuję za wskazówki Smile Wreszcie mogę się cieszyć krajobrazem w ETS2 takim jaki mi się podoba Smile Zrobiłem, i mam Smile
12/01/2020 02:52 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Czy DX11 działa domyślnie na wersji 1.36 raventes 8 1,042 09/01/2020 09:53 AM
Ostatni post: Michal_Z_gno
  Czy lepiej grać na myszce czy na klawiaturze? .:KoxTrucker:. 23 7,569 20/08/2015 04:15 AM
Ostatni post: Zielony

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości