Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brak Piotrkowa Tryb. / brak nazwy Bielsko Biała
Autor Wiadomość
adamets2 Offline
Vip
***
ViP

Skąd:
Liczba postów: 164
Dołączył: 03/10/2020
Reputacja: 1
Podziękował: 109
Podziękowano mu 61 raz(y)
Post: #1
Brak Piotrkowa Tryb. / brak nazwy Bielsko Biała
Wczoraj oglądając YT przez przypadek zauważyłem pewne problemy jakie mam na swojej combo mapie z PR, że zginęły mi miasta Smile . Nie mam w ogóle Piotrkowa Tryb. ani jako miasto ani nie ma dróg i firm z tego miasta. Postanowiłem więc wrzucić na profilu testowym samo PM + PR i jest taki problem, że jak PR ustawi się poniżej PM (co jest nie właściwe ) pojawia się Piotrków jak na fotce poniżej, ale nie ma Łeby i wielu innych miast:
Image

Natomiast jak się ustawi PR nad PM co jest właściwe znika Piotrków jak na fotce poniżej:
Image

I to sprawdziłem wyłącznie na modach od PM i PR (nie było nic innego, ale fotka jest z mapy combo, ale tak było na samych też).

Natomiast 2 problem na mojej mapie combo to taki, że nie ma nazwy miasta Bielsko-Biała... Pojechałem tam kamerą 0 i nic się nie crashuje. Są firmy itd, ale chyba nie jest to traktowane jako Bielsko Biała tylko Katowice... I nie mam pojęcia co to może być przyczyną. Jakiś łącznik ? Jak myślicie ? Fotka poniżej:
Image

Ktoś już o tym na forum pisał wcześniej, że mu zginęły nazwy miast jak Bielsko Biała, Rzeszów i inne. U mnie chyba tylko zginęła ta Bielsko-Biała

Z góry dzięki za wskazówki

Od 10 lat nie grałem w żadną grę i myślałem, że już do końca życia w nic nie zagram i we wrześniu 2020r ODKRYŁEM TĄ GENIALNĄ GRĘ jaką jest ETS2/ATS i nic już nie jest takie, jak wcześniej... Smile
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19/01/2021 11:13 AM przez adamets2.)
19/01/2021 11:13 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Michaleczeq Offline
PR Team
****
Trucker

Skąd:
Liczba postów: 368
Dołączył: 20/09/2016
Reputacja: 38
Podziękował: 79
Podziękowano mu 1116 raz(y)
Post: #2
RE: Brak Piotrkowa Tryb. / brak nazwy Bielsko Biała
Co do Bielska - to musi to być spowodowane jakimś konfliktem w combie map.
Co do Piotrkowa - nie ma go i nigdy go tam nie było na PRce. Piotrków został dopiero niedawno temu dodany ale na mapie PM a nie PR.
19/01/2021 06:29 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: adamets2
danio123 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 207
Dołączył: 26/06/2015
Reputacja: 3
Podziękował: 4
Podziękowano mu 40 raz(y)
Post: #3
RE: Brak Piotrkowa Tryb. / brak nazwy Bielsko Biała
Ale Trójmiasta zmodernizowanego też nie ma, czyli to mi wygląda na niewłaściwie zainstalowanego Polanda.
19/01/2021 07:21 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: adamets2
adamets2 Offline
Vip
***
ViP

Skąd:
Liczba postów: 164
Dołączył: 03/10/2020
Reputacja: 1
Podziękował: 109
Podziękowano mu 61 raz(y)
Post: #4
RE: Brak Piotrkowa Tryb. / brak nazwy Bielsko Biała
Dzięki za odpowiedzi. @danio123 Trójmiasto na mapce testowej wyłącznie z PR+PM jest dokładnie takie samo jak na mapie combo. Nie wiem dokładnie o jakiej modernizacji piszesz, ale jest stadion i miałem tam nawet zlecenie. Ale spójrz Ty i @Michaleczeq, proszę, na fotkę poniżej i napiszcie czy oprócz nazwy Bielska coś jeszcze brakuje. Po lewej stronie mam Polskę z mapy combo, po prawej z samego PR+PM:
Image

A tu jeszcze z PM+PR dół bo ucięło w tym wyżej:
Image


A tu powiększona mapka samego Trójmiasta z mapy combo:
Image

Czy nie powinno być jeszcze Sopotu lub nazwy Sopotu ? Na mapce z samym PR+PM jest dokładnie to samo.

Sam brak nazwy Bielsko jeszcze przeżyję bo nie wiedziałbym nawet gdzie szukać rozwiązania. (może Polska Południowa to coś popsuła), ale jak by było więcej jakiś ubytków to spróbowałbym pobawić się ze 100 modami Smile aby sprawdzić w czym problem.

Od 10 lat nie grałem w żadną grę i myślałem, że już do końca życia w nic nie zagram i we wrześniu 2020r ODKRYŁEM TĄ GENIALNĄ GRĘ jaką jest ETS2/ATS i nic już nie jest takie, jak wcześniej... Smile
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21/01/2021 10:42 AM przez adamets2.)
19/01/2021 11:02 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
RadolSzczecin Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd:
Liczba postów: 923
Dołączył: 07/12/2014
Reputacja: 73
Podziękował: 1
Podziękowano mu 2535 raz(y)
Post: #5
RE: Brak Piotrkowa Tryb. / brak nazwy Bielsko Biała
Co Ty tam mieszasz z tymi mapami??
Nie będziesz miał wszystkiego bo mapy się różnią a w dodatku jak ktoś jeszcze robi coś nowego na pograniczu państw to moze robić to nie na ostatnich wersjach map i wtedy wychodzą szopki.
wiadomo że nie robni na aktualnej wersji bo twórcy głównych map w tym czasie robią swoją wersje i wypuszczają.
Dokładając jakąś nakładkę od innych - dokładasz czasami starszą wersje tych terenów.

Sopotu chyba nie było nigdy jako nazwy.
Nazwy miast z tego co pamiętam można ustawić że pokazują się dopiero przy większym zbliżeniu - robiło się to odnośnie do niektórych mniejszych miejscowości - a nie tych głównych z firmami i 'startowych miast'
Teraz tak:
Masz zdjęcie opisane jako: "po lewej z samego PR+PM:"
Tam masz pomiędzy Kielcami i Rzeszowem - miejscowość czy miejsce opisane jako: Polaniec
ale już na tym powiększeniu co dałeś niżej - tej miejscowości nie ma pomiędzy Kielcami i Rzeszowem.

Po za tym przy tym powiększeniu to opisujesz że jest to jako PM+PR
Więc się zdecyduj.

Powinno być: PM+PR bo mapa PR ma być tylko i wyłącznie nakładką na Promods i nie inaczej. Jeśli jest inaczej - jest źle.

Jeśli coś jest nie tak z terenami Polski po takim połączeniu, to znaczy ze jakaś inna mapa którą masz w menadżerze nad mapą promods lub PR to po prostu psuje.

Coś kombinujesz lub przekombinowałeś.
a) PR-ki nigdy nie daje się pod Promodsem.
b) dodając inne mapy które dotyczą i obejmują w jakimś zakresie skrajnych terytoriów Polski, można się spodziewać że będą różnice.
Jeśli chodzi o Bielsko-Białą, to prawdopodobnie masz jakąś dodatkową mapkę (nie wiem ...zmodyfikowane Czechy?) która zawiera te skrajne tereny Polski południowej.
Może jest jakiś konflikt plików definicji - czort wie co ktoś tam zrobił i na podstawie jakiej wersji robił.

Twój przykład to dobry przykład gdy ktoś nawala modów mapowych ile tylko wlezie - nie koniecznie to współpracuje dobrze ze sobą.
Może działać ale będą pewne 'anomalie' ale na to nie masz wpływu bo nawet niby zwykłe łączniki to nic innego jak nowe/stare tereny które nakładają już istniejące.
Łącznik nie koniecznie musi być aktualizowany.Jest pewnie aktualizowany tylko pod wersje gry ale nie względem bazowych terenów mapy którą nakłada.
Dlatego często tereny łączników różnią się z tym co występuje na tym terenie gdy tej dodatkowej mapy nie użyjesz.

Ciezko to zrozumieć zwykłemu laikowi który nie wie jak mapy się łączą i jak sektory sie nakładają, ale mi też ciężko zrozumieć po cholere ludzie tyle tego nawalają Tongue
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20/01/2021 08:11 PM przez RadolSzczecin.)
20/01/2021 07:59 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: adamets2 , err1911
adamets2 Offline
Vip
***
ViP

Skąd:
Liczba postów: 164
Dołączył: 03/10/2020
Reputacja: 1
Podziękował: 109
Podziękowano mu 61 raz(y)
Post: #6
RE: Brak Piotrkowa Tryb. / brak nazwy Bielsko Biała
(20/01/2021 07:59 PM)RadolSzczecin napisał(a):  Co Ty tam mieszasz z tymi mapami??
Nie będziesz miał wszystkiego bo mapy się różnią a w dodatku jak ktoś jeszcze robi coś nowego na pograniczu państw to może robić to nie na ostatnich wersjach map i wtedy wychodzą szopki.
wiadomo że nie robni na aktualnej wersji bo twórcy głównych map w tym czasie robią swoją wersje i wypuszczają.
Dokładając jakąś nakładkę od innych - dokładasz czasami starszą wersje tych terenów.

Sopotu chyba nie było nigdy jako nazwy.
Nazwy miast z tego co pamiętam można ustawić że pokazują się dopiero przy większym zbliżeniu - robiło się to odnośnie do niektórych mniejszych miejscowości - a nie tych głównych z firmami i 'startowych miast'
Teraz tak:
Masz zdjęcie opisane jako: "po lewej z samego PR+PM:"
Tam masz pomiędzy Kielcami i Rzeszowem - miejscowość czy miejsce opisane jako: Polaniec
ale już na tym powiększeniu co dałeś niżej - tej miejscowości nie ma pomiędzy Kielcami i Rzeszowem.

Po za tym przy tym powiększeniu to opisujesz że jest to jako PM+PR
Więc się zdecyduj.

Powinno być: PM+PR bo mapa PR ma być tylko i wyłącznie nakładką na Promods i nie inaczej. Jeśli jest inaczej - jest źle.

Jeśli coś jest nie tak z terenami Polski po takim połączeniu, to znaczy ze jakaś inna mapa którą masz w menadżerze nad mapą promods lub PR to po prostu psuje.

Coś kombinujesz lub przekombinowałeś.
a) PR-ki nigdy nie daje się pod Promodsem.
b) dodając inne mapy które dotyczą i obejmują w jakimś zakresie skrajnych terytoriów Polski, można się spodziewać że będą różnice.
Jeśli chodzi o Bielsko-Białą, to prawdopodobnie masz jakąś dodatkową mapkę (nie wiem ...zmodyfikowane Czechy?) która zawiera te skrajne tereny Polski południowej.
Może jest jakiś konflikt plików definicji - czort wie co ktoś tam zrobił i na podstawie jakiej wersji robił.

Twój przykład to dobry przykład gdy ktoś nawala modów mapowych ile tylko wlezie - nie koniecznie to współpracuje dobrze ze sobą.
Może działać ale będą pewne 'anomalie' ale na to nie masz wpływu bo nawet niby zwykłe łączniki to nic innego jak nowe/stare tereny które nakładają już istniejące.
Łącznik nie koniecznie musi być aktualizowany.Jest pewnie aktualizowany tylko pod wersje gry ale nie względem bazowych terenów mapy którą nakłada.
Dlatego często tereny łączników różnią się z tym co występuje na tym terenie gdy tej dodatkowej mapy nie użyjesz.

Ciezko to zrozumieć zwykłemu laikowi który nie wie jak mapy się łączą i jak sektory sie nakładają, ale mi też ciężko zrozumieć po cholere ludzie tyle tego nawalają Tongue

Wielkie dzięki za poświęcony czas, długą wypowiedź i naprostowanie paru kwestii

Ja się dopiero uczę więc nie mam takiej wiedzy jak Ty i inni więc nawet nie wiedziałem z tym Sopotem... Bo każdy używa słowa: "Trójmiasto" więc myślałem, że jest i Sopot. Dzięki za info o Bielsku - Białej - sprawdzę czy po prostu są tam jakieś zlecenia i jak są widziane. Może rzeczywiście tylko chodzi o mapę... zmodyfikowanych Czech nie mam... Ale pewno jest jak piszesz - albo Polska Południowa albo jakiś łącznik może ROEX coś tu pomieszały. Ale najważniejsze, że jest to miasto fizycznie i są tam firmy i zlecenia Smile Bo Bielsko jest pięknie zrobione i jakby go w ogóle nie było bym przekopał te 100 modów żeby do tego dojść Smile

Teraz ja wyjaśnię parę nieścisłości. Mapkę combo przygotowywałem prawie 1,5 tyg. głównie wzorując się na Wombat Trucker. Była to ciężka walka, ale raczej wygrana Smile (tylko na razie widzę problem z tym Bielsko). Kolejność modów podałem w innym dziale na forum - http://etrucks.pl/thread-52532.html

Kwestia Połańca - na lewej mapce jest mapa Combo gdzie jest także mod: Polska Południowa dający Połaniec, a na tej na dole go nie ma bo tam jest wyłącznie PR+ PM. (Mój błąd - w opisie napisałem zamiast po lewej to po prawej i stąd słusznie to zauważyłeś (już poprawiłem opis). Po lewej jest COMBO, po prawej i poniżej sama PR+PM)

Co do tego, że PR nie daje się pod PM to wiem i tak mam ustawione mody, ale w poszukiwaniu Piotrkowa Tryb. testowo sobie zmieniałem... Smile Teraz już mam wszystko klarowne... Po prostu zakładałem, że jak wychodzi jakiś mod nadpisujący inny jak PR nadpisuje PM to nie zabiera mu miast, ale oczywiście kwestia skali itd i teraz rozumiem, że czasami tak bywa...

Nie wiem jak ludzie, ale ja chciałem mieć po prostu największą możliwą, działającą mapę... Smile I z wyjątkiem tej kwestii nazwy Bielska jak dotąd nie zauważyłem innych problemów.

Pozdrawiam i dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Od 10 lat nie grałem w żadną grę i myślałem, że już do końca życia w nic nie zagram i we wrześniu 2020r ODKRYŁEM TĄ GENIALNĄ GRĘ jaką jest ETS2/ATS i nic już nie jest takie, jak wcześniej... Smile
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21/01/2021 11:51 AM przez adamets2.)
21/01/2021 10:08 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  brak ładunków specjalnych danielex 2 631 25/01/2021 09:46 PM
Ostatni post: Michaleczeq
  Brak plików all pro mods fixes i all poland rebulding fixes Pomocy! kuba560 0 832 21/11/2018 02:40 PM
Ostatni post: kuba560

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Sponsor forum: EKLOCKI.NET - Sklep z klockami LEGO Warszawa