Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 1 głosów - 5 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prawie wszystko oprócz EAA, Australia - na 1.39
Autor Wiadomość
adamets2 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 122
Dołączył: 03/10/2020
Reputacja: 1
Podziękował: 76
Podziękowano mu 40 raz(y)
Post: #1
Prawie wszystko oprócz EAA, Australia - na 1.39
Po paru dniach walki udało mi się ustawić prawie wszystko co chciałem. Jest to głównie zalecenie Wombat Trucker z moimi modyfikacjami. Poniżej obrazek jak to zrobiłem. 9 to ostatnie mody, 1 to pierwsze mody o najwyższym priorytecie. Możecie zignorować mody na ciężarówki czy akcesoria. Na obrazku mody z początku/końca każdej strony się powtarzają - to oczywiście dla czytelności. W rzeczywistości są pojedynczo Smile

Image

Największe problemy miałem z połączaniem Russian Open Spaces 9.0 . W pobliżu St. Petersburga, a właściwie za nim ginęła droga i były jakieś nie połączone drogi. Winowajcą okazał się SZM_Addon_2v który też coś tam zmieniał.

Jestem zupełnie początkujący więc jak ktoś zauważy na tym obrazku, że coś jest nie tak bardzo proszę o informację. Myślę, że powinno być wszystko ok. Kamerą 0 pojeździłem trochę i było ok. Natomiast jest dziwny problem, że poprzez kontynuuj grę wchodzą wszystkie save, ale z menu już nie. Np mam wybrane jakieś zlecenie i chcę wgrać save wcześniejszego przed wybraniem zlecenia i nie wgrywa się. Tzn po 10 min rezygnuję... Te same save jak się wgrywa całą grę od nowa działają bez problemu. Może ktoś coś wie o co chodzi. Jak bym zauważył jakieś problemy będę aktualizować temat. I jeszcze jedna uwaga: ostatnio, parę dni temu powstała Promzona 9.0 pod 1.39, ale wywalało mi grę pod nią i wróciłem do 7.0 Inna uwaga jest taka, że Wombat Trucker nie zalecał żeby łączyć ROS z modyfikacją Piter for Rus Map, ale kto inny tego używał więc zostawiłem. Szczególnie, że zależało mi na St. Petersburgu.

Wszelkie uwagi mile widziane jak coś źle tu zrobiłem.

Od 10 lat nie grałem w żadną grę i myślałem, że już do końca życia w nic nie zagram i we wrześniu 2020r ODKRYŁEM TĄ GENIALNĄ GRĘ jaką jest ETS2/ATS i nic już nie jest takie, jak wcześniej... Smile
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03/01/2021 02:51 PM przez adamets2.)
03/01/2021 02:48 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: Bozo , err1911 , Michal_Z_gno
adamets2 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 122
Dołączył: 03/10/2020
Reputacja: 1
Podziękował: 76
Podziękowano mu 40 raz(y)
Post: #2
RE: Prawie wszystko oprócz EAA, Australia - na 1.39
Update: Ponieważ na mapie znajdowały się niepołączone drogi o czym pisałem w innym miejscu na forum warto zastąpić Great Steppe 1.38 na nowszą 1.39 i usunąć mod o nazwie: RusMap-add_on__Ershov_2.2.1-TGS_1.38.1_roadconnection.scs (na moim zdjęciu znajduje się w 6 kolumnie na samym dole/ 7 kolumnie na samej górze) . Ten mod, być może stwarzający problemy, jest już zbędny.

Niestety wraz z nowym Great Steppe i nowym Kaukazem Promzona 9 wciąż wywala błąd - być może ma to związek z fixem od Wombat Truckera.

Od 10 lat nie grałem w żadną grę i myślałem, że już do końca życia w nic nie zagram i we wrześniu 2020r ODKRYŁEM TĄ GENIALNĄ GRĘ jaką jest ETS2/ATS i nic już nie jest takie, jak wcześniej... Smile
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06/01/2021 02:14 PM przez adamets2.)
06/01/2021 01:32 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: err1911 , Michal_Z_gno
adamets2 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 122
Dołączył: 03/10/2020
Reputacja: 1
Podziękował: 76
Podziękowano mu 40 raz(y)
Post: #3
RE: Prawie wszystko oprócz EAA, Australia - na 1.39
Update: Jest to prawie identyczna kompilacja jaką zaproponował Youtuber MX Trucker. Od siebie dodałem tylko NoFerries for ROS (żeby do ROS były wyłącznie połączenia drogowe). Przejechałem trochę kamerą 0 głównie w okolicach St Petrsburga i Promzony bo tam mnie wcześniej wywalało. Wszystko wydaje się ok. Na czerwono zakreśliłem mody nieobowiązkowe czyli naczepy, traffic i to no ferries. Mody uwzględniają najnowsze na chwile obecną mapy oraz połączenia.
Image

A tu mapka(oczywiście nie cała Smile :
Image

Z ważniejszych zmian w stosunku do wcześniejszego ustawienia to zmiana położenia wielu modów, ale jest tak jak to robił MX Trucker. Dodane najnowsze połączenie ROEX z końcówką v4, a także Promzona 9 oraz najnowszy fix od Wombata w wersji v2.

Od 10 lat nie grałem w żadną grę i myślałem, że już do końca życia w nic nie zagram i we wrześniu 2020r ODKRYŁEM TĄ GENIALNĄ GRĘ jaką jest ETS2/ATS i nic już nie jest takie, jak wcześniej... Smile
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25/01/2021 12:01 AM przez adamets2.)
24/01/2021 11:53 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: Bozo , err1911 , Michal_Z_gno
jakub92 Online
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Poznań
Liczba postów: 31
Dołączył: 07/05/2020
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #4
RE: Prawie wszystko oprócz EAA, Australia - na 1.39
Mam w menedżerze modów project turkey, ale tylko kilka miast Turcji, dużo mniej niż na tym screenie. Właściwie tylko zachodnia i południowa Turcja bez połączenia z Southern Region. W czym może być problem?
22/03/2021 02:01 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Bozo Offline
Zimol
*****
Pomocnik

Skąd: Będzin
Liczba postów: 2,716
Dołączył: 16/06/2015
Reputacja: 70
Podziękował: 2152
Podziękowano mu 3958 raz(y)
Post: #5
RE: Prawie wszystko oprócz EAA, Australia - na 1.39
jakub92 - Od wersji 2.6 Free lub 2.9 premium, można użyć tylko "Project Turkey 1.3 LITE". Cała Turcja jest dostępna dla wcześniejszych wersji ROEX tj. 2.8/2.5 Smile

Punk to brudas, punk to śmieć
Punk nie umarł, Punk's Not Dead
22/03/2021 02:09 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: Michal_Z_gno
adamets2 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 122
Dołączył: 03/10/2020
Reputacja: 1
Podziękował: 76
Podziękowano mu 40 raz(y)
Post: #6
RE: Prawie wszystko oprócz EAA, Australia - na 1.39
(22/03/2021 02:01 PM)jakub92 napisał(a):  Mam w menedżerze modów project turkey, ale tylko kilka miast Turcji, dużo mniej niż na tym screenie. Właściwie tylko zachodnia i południowa Turcja bez połączenia z Southern Region. W czym może być problem?

Tak jest dokładnie jak pisze Bozo. Ja jeszcze dodam dla uzupełnienia, że połączenie z SR jest tylko do wersji płatnej 2.8.

Osobiście z powodu Turcji oraz tego, że mapa mi wywalała przez nowe łączniki do 2.9 - zostałem na 2.8. Ale głównie powód jest taki, że jest cała Turcja...

Od 10 lat nie grałem w żadną grę i myślałem, że już do końca życia w nic nie zagram i we wrześniu 2020r ODKRYŁEM TĄ GENIALNĄ GRĘ jaką jest ETS2/ATS i nic już nie jest takie, jak wcześniej... Smile
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23/03/2021 11:30 AM przez adamets2.)
23/03/2021 11:10 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
agula94 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 50
Dołączył: 11/05/2020
Reputacja: 1
Podziękował: 2
Podziękowano mu 5 raz(y)
Post: #7
RE: Prawie wszystko oprócz EAA, Australia - na 1.39
A co to jest w ogóle ten mod Południowa polska?
23/03/2021 11:20 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
adamets2 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 122
Dołączył: 03/10/2020
Reputacja: 1
Podziękował: 76
Podziękowano mu 40 raz(y)
Post: #8
RE: Prawie wszystko oprócz EAA, Australia - na 1.39
(23/03/2021 11:20 AM)agula94 napisał(a):  A co to jest w ogóle ten mod Południowa polska?

Dodaje Połaniec i parę dróg/firm... Nakładka na PR/PM...

Od 10 lat nie grałem w żadną grę i myślałem, że już do końca życia w nic nie zagram i we wrześniu 2020r ODKRYŁEM TĄ GENIALNĄ GRĘ jaką jest ETS2/ATS i nic już nie jest takie, jak wcześniej... Smile
23/03/2021 11:29 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
agula94 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 50
Dołączył: 11/05/2020
Reputacja: 1
Podziękował: 2
Podziękowano mu 5 raz(y)
Post: #9
RE: Prawie wszystko oprócz EAA, Australia - na 1.39
A który mod to połączenie ROex z Project Turkey? Bo mam wersję darmową. A czemu nie próbowałeś EAA?
23/03/2021 12:46 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
adamets2 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 122
Dołączył: 03/10/2020
Reputacja: 1
Podziękował: 76
Podziękowano mu 40 raz(y)
Post: #10
RE: Prawie wszystko oprócz EAA, Australia - na 1.39
(23/03/2021 12:46 PM)agula94 napisał(a):  A który mod to połączenie ROex z Project Turkey? Bo mam wersję darmową. A czemu nie próbowałeś EAA?

Jak się nie mylę ROEX automatycznie się łączy z Project Turkey (nie ma łącznika) bo to robią ci sami ludzie. Dlatego zresztą 2.8 chodzi wyłącznie z pełną Turcją, a 2.9 z LITE.

Owszem próbowałem EAA, ale gram tam jako standalone ponieważ nie ma w realu żeby ciężarówki dostarczały ładunki z Europy do Ameryki Płd. Zresztą EAA jest bardzo fajna, ale brak czasu żeby wszystko ze wszystkiego przejechać więc jeździłem tylko trochę tam.

Od 10 lat nie grałem w żadną grę i myślałem, że już do końca życia w nic nie zagram i we wrześniu 2020r ODKRYŁEM TĄ GENIALNĄ GRĘ jaką jest ETS2/ATS i nic już nie jest takie, jak wcześniej... Smile
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23/03/2021 01:07 PM przez adamets2.)
23/03/2021 01:05 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: Michal_Z_gno
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Sponsor forum: EKLOCKI.NET - Sklep z klockami LEGO Warszawa