Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nowy laptop, stary save z chmury, nie ładuje lecz wywala.
Autor Wiadomość
Krzychu257 Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Skąd: Bielsko-Biała
Liczba postów: 5
Dołączył: 19/04/2020
Reputacja: 0
Podziękował: 1
Podziękowano mu 1 raz(y)
Post: #1
Nowy laptop, stary save z chmury, nie ładuje lecz wywala.
Witam.

Wiem, że dużo tu podobnych tematów. Pierwszy raz jednak nie potrafię sam sobie poradzić z modami/wywalaniem w ETS2. Wiem, że najczęściej to wina modów. Różne dziwne rzeczy przerabiałem, od różowych naczep i wracania do vanila gry. Tym razem jednak brak mi pomysłu. Zatem od początku.

W moim laptopie padł mi dysk HDD. Zdecydowałem się na zakup nowego z dyskiem SSD. Przyszedł laptop, zainstalowałem całego ets2 połączyłem ze swoim kontem na steam, ale wiadomo, nie ma modów gra nie działa. Czysta gra, Save się nie ładuje. No całkiem logiczne, bo jak było kilka skinów do ciężarówki, czy naczep. Wiadomo. Wrzucam więc te mody co były lecz to nie pomaga. Dalej wywala, dalej przy wybraniu save pokazuje, że brakuje modów (wygląda na to, że ściągnięte może z innego linka i inna nazwa, zatem moda nie widzi save i wywala jego brak). Save wczytuje się do pewnego momentu, po czym ets się zamyka bez żadnego buga, czy czegokolwiek. Standardowo jak są jakieś mody skrzaczone. Myślałem nawet próbować przenieść cały folder mod z uszkodzonego dysku, tylko sam laptop włącza się z 1.5h, a i kopiowanie może potrwać z 10h bez gwarancji sukcesu. Ktoś miał jakiś podobny problem do mojego? Jakieś rady? Jest szansa na odzyskanie save? Zależy mi na tym, bo około 570k km zrobione i z 80% mapy odkryte. Nie widzi mi się zakładać nowego profilu. Tym bardziej, że chyba wiążę się to z nowym profilem na world of trucks? Dodam, że na nowym profilu działa wszystko.

PS. Ładny przeskok z 10letniego lapka i najniższej możliwej grafy na ustawienia ultra na nowym lapku.

PS2. Czy jest opcja używania tego forum przez Tapatalka?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19/04/2020 10:02 AM przez Krzychu257.)
19/04/2020 09:48 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Italiano Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Gorzów Wlkp.
Liczba postów: 32
Dołączył: 17/04/2020
Reputacja: 2
Podziękował: 1
Podziękowano mu 10 raz(y)
Post: #2
RE: Nowy laptop, stary save z chmury, nie ładuje lecz wywala.
Tak ogólnie rzecz biorąc, to modyfikacje musisz mieć dokładnie takie same jak miałeś, zgodność nazw itp. musi się zgadzać co do joty, wtedy powinno wszystko zadziałać.
Jest też opcja taka, że w międzyczasie wyszła jakaś aktualizacja podczas gdy ty nie używałeś gry i być może w tym czasie jakieś modyfikacje straciły kompatybilność i trzeba by było je pobrać w nowszej wersji (o ile została stworzona).
Chyba najlepszą opcją będzie jednak dokopanie do starego sprzętu i skopiowanie plik w plik tego co miałeś w folderze "mod". To chyba będzie jedyna gwarancja tego, że powinno wszystko działać.

PS1: jeżeli masz w miarę aktualne podzespoły, to nie ma takiego problemu. Zależy też jakie to podzespoły. Mi przy 16GB RAM i mizernej 1050-ce wszystko działa wystarczająco płynnie, a też gram na laptopie.
19/04/2020 10:04 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: Krzychu257
Krzychu257 Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Skąd: Bielsko-Biała
Liczba postów: 5
Dołączył: 19/04/2020
Reputacja: 0
Podziękował: 1
Podziękowano mu 1 raz(y)
Post: #3
RE: Nowy laptop, stary save z chmury, nie ładuje lecz wywala.
Pewnie będzie i tak problem, bo z 2 miesiące w ogóle nie grałem w ets2. No nic. Będę próbował w wolnym czasie coś odzyskać, a w międzyczasie pogram na nowym profilu.

Mam podobnie 16 GB RAM, gtx 1050 i i7.
19/04/2020 10:12 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Italiano Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Gorzów Wlkp.
Liczba postów: 32
Dołączył: 17/04/2020
Reputacja: 2
Podziękował: 1
Podziękowano mu 10 raz(y)
Post: #4
RE: Nowy laptop, stary save z chmury, nie ładuje lecz wywala.
Może ktoś jeszcze zna jakieś inne rozwiązanie, to zapewne napisze.
No to u Ciebie będzie tym lepiej, bo ja mam i5-kę jeszcze 7gen.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19/04/2020 10:17 AM przez Italiano.)
19/04/2020 10:17 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
RadolSzczecin Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd:
Liczba postów: 880
Dołączył: 07/12/2014
Reputacja: 63
Podziękował: 1
Podziękowano mu 2464 raz(y)
Post: #5
RE: Nowy laptop, stary save z chmury, nie ładuje lecz wywala.
Zawsze można wyciągnąć dysk ze starego lapka.
Jak piszesz, jest to dysk HDD - pewnie ze złączem SATA - musiałbyś sam zobaczyć.
W każdym razie można chyba na allegro dorwać przejsciówki pod USB i taki dysk podpinasz do nowego lapka normalnie przez złacze USB.

To chyba coś takiego:
USB 2.0
https://allegro.pl/oferta/adapter-usb-2-...9152388880
lub USB 3.0
https://allegro.pl/oferta/adapter-przejs...8249024915

Jeszcze łatwiej to chyba dać kumplowi który ma stacjonarny komputer i i po rozkręceniu komputera i mając odpowiednie okablowanie może go łatwo podpiąć jako dodatkowy dysk.
może nawet na chwilę odpiąć jakis swój drugi dysk (oby nie systemowy) i podłączyć twój.

Masz problem ze starym lapkiem, co nie oznacza że na innym sprzęcie dysk nie będzie widoczny.Być może można będzie normalnie go odczytać i skopiować to co potrzebujesz.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19/04/2020 11:18 AM przez RadolSzczecin.)
19/04/2020 11:10 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Krzychu257 Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Skąd: Bielsko-Biała
Liczba postów: 5
Dołączył: 19/04/2020
Reputacja: 0
Podziękował: 1
Podziękowano mu 1 raz(y)
Post: #6
RE: Nowy laptop, stary save z chmury, nie ładuje lecz wywala.
Tam właśnie padł dysk, nie sam laptop. Temu jest problem z odczytaniem czegokolwiek z dysku.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19/04/2020 12:53 PM przez Krzychu257.)
19/04/2020 12:49 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  ProMods 2.43 nie ładuje się piotr13 13 893 02/04/2020 08:03 PM
Ostatni post: Ania
  gra nie ładuje sie rafal5212 6 735 03/04/2019 05:35 PM
Ostatni post: rafal5212

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości